Політолог Фесенко пояснив, у чому вигода для Туреччини від обміну в’язнями між РФ та Заходом

У четвер, 1 серпня, на території аеропорту Анкари пройшов обмін в'язнями між Російською Федерацією та кількома західними країнами. Політолог Володимир Фесенко пояснив, яку вигоду отримала Туреччина від відповідного процесу.

Реджеп Ердоган

Фото – ru.armeniasputnik.am

Фесенко у коментарі виданню «РБК-Україна» прокоментував обмін в’язнями між РФ, Республікою Білорусь з одного боку та США та Німеччиною з іншого, який відбувся за посередництвом Анкари, інформує «НБН».

За словами експерта, глава держави Реджеп Ердоган вкотре показав себе ефективним посередником у переговорах із державою-терористом, тому його шанси стати посередником у майбутніх переговорах між Києвом та Москвою зростають.

Політолог назвав Туреччину унікальною державою, оскільки вона має партнерські відносини і з Україною, і з Російською Федерацією, які перебувають у стані війни.

Саме це дає Анкарі перевагу у питанні посередництва, оскільки вона є нейтральнішою, ніж, наприклад, Пекін. Фесенко вважає, що Китай – це «секундант» країни-агресора, а не посередник.

Нагадаємо, що в інтерв’ю представникам французьких ЗМІ український лідер Володимир Зеленський заявив, що влада КНР може змусити РФ закінчити війну проти нашої країни.

Exit mobile version