У Європарламенті закликають виключити Угорщину із Шенгенської зони за видачу віз громадянам РФ – Politico

Західні журналісти повідомляють, що у Європарламенті закликають виключити Угорщину із Шенгенської зони за ослаблення візових обмежень для громадян Російської Федерації та Республіки Білорусь.

Угорщина і Євросоюз

Фото – svtv.org

Американське видання Politico пише, що група законодавців у Європарламенті направила до Єврокомісії листа, в якому закликала Брюссель розслідувати рішення Будапешта щодо спрощення умов в’їзду для громадян РФ та РБ, інформує «НБН».

Вони стверджують, що така політика угорського керівництва загрожує функціонуванню Шенгенської зони та закликають поставити під сумнів присутність країни у цій зоні, якщо Будапешт не змінить своєї позиції щодо ослаблення візових обмежень для громадян Росії та Білорусі.

У документі, який зібрав близько 70 підписів, сказано, що у такому разі держави-члени ЄС можуть не визнавати угорські візи та запровадити контроль на кордоні з країною для захисту європейських громадян.

Як повідомлялося, ЄС запропонував Угорщині здійснювати транзит нафти через Хорватію. У МЗС пояснили, чому Будапешт не розглядатиме такий варіант.

Exit mobile version