Україні чуже не потрібне – у МЗС назвали мету наступу в Курській області

Речник Міністерства закордонних справ Георгій Тихий прокоментував бойові дії у Курській області країни-агресора. Чиновник спростував повідомлення щодо наміру України захопити територію РФ і назвав мету наступу в прикордонному регіоні.

МЗС України

Фото - armyinform.com.ua

Представник зовнішньополітичного відомства під час брифінгу прокоментував бої у Курській області. За його словами, Україні чуже не потрібне, і вона не має наміру забирати території РФ.

Про це пише «НБН» із посиланням на «Укрінформ».

Тихий заявив, що мета наступу у російському прикордонному регіоні – захистити нашу країну від ударів окупантів та зберегти життя українців. Він нагадав, що лише з початку літа війська Путіна завдали понад 2000 ударів по Сумщині.

Речник МЗС наголосив, що дії Сил оборони легітимні та не порушують норми міжнародного права. Чиновник також нагадав слова глави держави про те, що РФ принесла війну у нашу країну і справедливо, що бойові дії повертаються на її територію.

Представник міністерства додав, що доки кремлівський диктатор не припинить агресію проти України, Росія отримуватиме відповіді на вторгнення. Оскільки ЗСУ не дозволяють використовувати західну зброю для ударів по ворогові на його території, захисники будуть проводити рейди в прикордонних областях РФ, знищуючи сили окупантів.

Нагадаємо, в ООН відповіли на скарги Москви про «удари ЗСУ» по мирних жителях Курської області.

Exit mobile version