В ООН відповіли на скарги РФ щодо «ударів ЗСУ» по цивільних у Курській області

Російська Федерація поскаржилася ООН, що українські сили в Курській області нібито завдають ударів по мирному населенню і грубо порушують права людини. В організації відповіли на заяви Москви.

ООН

Фото – ukrinform.ua

Уповноважена з прав людини в РФ Тетяна Москалькова днями направила звернення до Верховного комісара ООН, зажадавши засудити дії українських сил у прикордонному регіоні країни-агресора, інформує «НБН».

За словами представниці Москви, в Курській області нібито постраждали тисячі мирних жителів через «варварський напад ЗСУ» на регіон. Також вона заявила, що українські військовослужбовці масово порушують права людини.

Російське пропагандистське агентство «РИА Новости» пише, що в управлінні Верховного комісара ООН просять владу РФ про доступ до Курської області для перевірки даних щодо порушення прав людини. У відомстві заявили, що намагаються зібрати інформацію про ситуацію у прикордонному регіоні країни-агресора, проте без доступу на його територію це зробити важко.

Нагадаємо, 12 серпня губернатор Курської області повідомив главі Кремля, що Росія вже не контролює 28 населених пунктів у регіоні.

Exit mobile version