Курська область може стати «розмінною монетою» України на «торгах» із Трампом – ЗМІ

Західні журналісти стверджують, що на Київ чинять тиск для початку переговорів щодо припинення війни, який після повернення Дональда Трампа в президентське крісло може стати ще сильнішим. При цьому Україна може використати Курську область для «торгів» із президентом США.

Курська область

Фото – 46tv.ru

Британське видання Financial Times пише, що Київ та його союзники стурбовані тим, що після повернення до Білого дому Трамп погрожуватиме українському керівництву відмовою від постачання військової допомоги, примушуючи його до несправедливого миру, повідомляє «НБН».

45-й президент США неодноразово заявляв, що він закінчить війну за добу, його колишні чиновники та радники припускають, що його план може включати неформальну поступку території в обмін на гарантії безпеки Заходу.

Європейські партнери Києва хочуть, щоб Україна мала сильну позицію на переговорах із РФ. До наступу в Курській області вона практично не мала варіантів, як цього досягти в короткостроковій перспективі. Однак тепер прикордонний регіон РФ може стати «розмінною монетою» на «торгах» із Трампом.

При цьому, як зазначають журналісти, Україні потрібно буде зберегти території держави-терориста, що коштуватиме для неї дуже дорого з огляду на те, що ЗСУ не вистачало на Донбасі резервів, ротації сил та постачання.

Українські військові та західні аналітики побоюються, що кидання ресурсів на утримання Курської області може ускладнити утримання стратегічно важливих позицій захисників на Донеччині, де триває наступ окупантів. Однак, очевидно, Київ вважає, що вигоди на переговорах варті ризику.

Нагадаємо, військовий аналітик спрогнозував, як наступ у Курській області позначиться на боях на Донбасі.

Exit mobile version