Військовий аналітик спрогнозував, як наступ у Курській області вплине на бої на Донбасі

Директор New Geopolitics Research Network Михайло Самусь спрогнозував, як наступ у Курській області вплине на бойові дії на сході України. Військовий аналітик розповів, яка дилема стоїть перед Москвою.

ЗСУ

Фото – facebook.com/GeneralStaff.ua

Аналітик в інтерв’ю виданню OBOZ.UA розповів, що після початку боїв у Курській області Москва опинилася перед вибором: або окупанти припиняють наступ на Донбасі та перекидають сили у прикордонний регіон РФ, або загарбники продовжують наступ на сході України та намагаються зупинити просування Сил оборони на своїй території підрозділами, які не задіяні в операціях на Донеччині, інформує «НБН».

За його словами, Кремль вже обрав найгірший для себе варіант дій – РФ продовжує наступати на Донбасі і паралельно намагається вирішити «проблему Курської області» силами, зібраними з не основних напрямків. Таке рішення Москви в результаті може призвести до контрнаступу ЗСУ на українській території.

Самусь пояснив, що «кураторами контртерористичної операції» диктатор призначив свого колишнього охоронця Олексія Дюміна та командувача Росгвардії Віктора Золотова. Начальник Генштабу ЗС РФ Валерій Герасимов займатиметься операціями на сході України.

Експерт вважає, що між цими двома центрами ухвалення рішень незабаром виникне конфлікт, оскільки воєначальники спробують вислужитися перед Путіним. Однак жоден із напрямків не буде успішним і поточна ситуація може призвести до зупинення операцій окупантів на Донбасі та контрнаступу Сил оборони.

Раніше аналітик DeepState пояснив, чому ворог не перекидає сили зі сходу України до Курської області.

Exit mobile version