В ISW пояснили погрози Путіна щодо ударів по РФ західною зброєю

У вашингтонському Інституті вивчення війни пояснили, що означають нові погрози кремлівського диктатора Володимира Путіна щодо завдання ударів ЗСУ вглиб Російської Федерації західною далекобійною зброєю, і чи працюють його «червоні лінії».

Володимир Путін

Фото – ria.ru

В аналітичному матеріалі ISW зазначається, що в середу, 11 вересня, глава Кремля заявив, що застосування ЗСУ наданої союзниками Києва зброї для ударів углиб РФ нібито означає ескалацію війни в Україні та пряме залучення НАТО до неї, інформує «НБН».

Американські експерти у своєму звіті нагадали, що Кремль регулярно звинувачує партнерів Києва в ескалації та безпосередній участі у бойових діях, намагаючись відповідними заявами змусити союзників України приймати вигідні Москві рішення.

У ISW звернули увагу на те, що російське керівництво неодноразово погрожувало «військовою ескалацією», якщо західні держави перетнуть «червоні лінії» РФ. Проте суттєвої реакції агресора на надання допомоги українцям ніколи не було.

Аналітики зазначають, що погрози Путіна 11 вересня – спроба вплинути на рішення США та їхніх союзників щодо зняття обмежень на завдання ударів углиб Росії наданою ними зброєю.

Як повідомлялося, політичний аналітик Віталій Портніков висловився про військову стратегію російського диктатора щодо України.

Exit mobile version