В ОПУ відповіли на пропозицію Сікорського передати Крим під мандат ООН для проведення референдуму

Глава Офісу президента України Андрій Єрмак відповів на пропозицію керівника Міністерства закордонних справ Польщі Радослава Сікорського передати тимчасово захоплений Кримський півострів під мандат ООН, щоб вона провела «чесний референдум».

Андрій Єрмак

Фото – president.gov.ua

Керівник Офісу Зеленського прокоментував слова глави польського зовнішньополітичного відомства щодо передачі окупованого росіянами Криму під мандат ООН, щоб організація провела «чесний референдум».

На думку представника Варшави, питання півострова можна відкласти ще на два десятиліття, інформує «НБН».

Глава ОПУ у своєму Telegram-каналі, реагуючи на пропозицію польського міністра, написав, що Крим – це Україна. Чиновник наголосив, що країна-агресор порушила міжнародне право і має відповісти за свої злочини.

Як повідомляло видання Politexpert, серед оточення кандидата в президенти США Дональда Трампа посилюються заклики до початку прямих переговорів між Вашингтоном і Москвою з метою завершення російсько-української війни. Також ЗМІ розповіли, що польський президент Анджей Дуда має намір підтримати республіканця на передвиборному виступі у штаті Пенсильванія.

Exit mobile version