В ОПУ відповіли, чи може опозиція представити РФ на Глобальному саміті миру

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк відповів, чи може російська опозиція бути представником країни-агресора на другому Глобальному саміті миру, проведення якого планується в листопаді.

Михайло Подоляк

Фото – rbc.ua

Представник Офісу Зеленського в інтерв’ю «24 каналу», відповідаючи на запитання, чи може опозиція представити РФ на Глобальному саміті миру, заявив, що ці росіяни на конференції ні на що не впливатимуть, інформує «НБН».

За словами чиновника, опозиція РФ має два крила, перше з них – «Фонд боротьби з корупцією» Олексія Навального, який має відносини із західними елітами. Соратники головного опонента Путіна, який у лютому помер у російській виправній колонії, активно ігнорують тему вторгнення в Україну.

Друге крило російської опозиції – Леонід Невзлін, Михайло Ходорковський, Гаррі Каспаров та інші, які безпосередньо беруть участь у різноманітних заходах для підтримки нашої країни, наприклад, у діяльності «Російського добровольчого корпусу» та Легіону «Свобода Росії». При цьому вони не здатні вплинути на процеси в країні-агресорі та завершення війни.

Подоляк пояснив, що також присутність опозиції РФ на Глобальному саміті миру не зрозуміють нейтральні держави, оскільки для них важливо, щоби був представник від Москви.

Нагадаємо, глава МЗС Італії підтримав участь РФ та Китаю у Глобальному саміті миру, озвучивши умову для російського керівництва.

Exit mobile version