Зеленський повідомив, на що Україна витратить 35 млрд євро, виданих у кредит Єврокомісією

Під час візиту до Києва 20 вересня президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн повідомила, що ЄК надасть Україні кредит на 35 мільярдів євро. Глава держави Володимир Зеленський повідомив, на що Київ витратить ці кошти.

Володимир Зеленський

Фото – rbc.ua

Урсула фон дер Ляйєн заявила, що Єврокомісія в рамках зобов’язань держав «Великої сімки» надасть Україні кредит на 35 мільярдів євро. Раніше ЗМІ писали, що ці гроші ЄК візьме із майбутнього доходу від заморожених активів російського Центробанку, інформує «НБН».

Як повідомляє видання «РБК-Україна», під час пресконференції з головою Єврокомісії Зеленський розповів, на що Київ витратить фінанси. За словами президента, є три статті видатків для цих коштів.

Гарант зазначив, що насамперед 35 мільярдів євро витрачатимуть на енергетичний сектор та захист, зокрема на бомбосховища у школах, дитсадках, університетах.

Український лідер додав, що частина грошей піде також на закупівлю ракет і безпілотників, насамперед у вітчизняних виробників, оскільки ця зброя у них дешевша, ніж у партнерів.

Зазначимо, що напередодні приїзду Урсули фон дер Ляйєн до Києва депутати Європарламенту закликали надати Україні ракети Taurus і дозволити ЗСУ завдавати далекобійних ударів по РФ західною зброєю.

Exit mobile version