Зеленський включив у план перемоги України продовження операції у Курській області – ЗМІ

Західні журналісти дізналися, що Володимир Зеленський включив до плану перемоги України наступ ЗСУ у Курській області, щоб заручитися підтримкою союзників для продовження проведення цієї операції.

Володимир Зеленський

Фото – president.gov.ua

Британське видання The Times пише, що план перемоги України, який Зеленський представить американському лідеру Джо Байдену, а також кандидатам у президенти США Камалі Гарріс та Дональду Трампу, має забезпечити Києву довгострокові гарантії підтримки від партнерів, інформує «НБН».

За словами українського лідера, Штати та їхні союзники мають підтримати пропозиції Києва, щоб він міг розпочати переговори щодо завершення війни до кінця року з вигідної позиції.

Як повідомляють журналісти, план містить 4 основні пункти, серед яких ключовий про гарантії безпеки для України, подібні до 5-ї статті договору Північноатлантичного Альянсу про колективну оборону.

Також документ містить запит Києва на міжнародну грошову допомогу для економіки та постачання сучасної зброї для ЗСУ. Крім того, за даними ЗМІ, Зеленський включив у план перемоги й наступ Сил оборони в Курській області, оскільки хоче заручитися підтримкою партнерів для продовження проведення операції в прикордонні РФ.

Нагадаємо, речник Путіна Дмитро Пєсков повідомив, коли у Кремлі ознайомляться із планом перемоги України.

Exit mobile version