Подоляк прокоментував заяви союзників щодо «довгої» війни в Україні

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк прокоментував заяви деяких партнерів Києва щодо «довгої» війни в нашій країні та територіальних поступок Російської Федерації.

Михайло Подоляк

Фото – rbc.ua

Представник Офісу Зеленського звернув увагу на те, що деякі партнери Києва говорять про те, що війна в Україні може бути довгою. Чиновник не розуміє, навіщо вони роблять такі заяви, повідомляє «НБН» з посиланням на «РБК-Україна».

За словами радника глави ОПУ, РФ так само, як і наша країна, перебуває у ресурсному дефіциті і тому спирається на можливості своїх союзників – Ірану та КНДР. Тому розмови про затяжну війну з Росією, економіка якої перебуває у важкій ситуації, не є доцільними.

У той же час партнерам Києва необхідно ухвалити важливі рішення щодо трьох ключових питань для завершення війни – України в НАТО, використання заморожених активів РФ та далекобійних ударів ЗСУ по території країни-агресора.

Подоляк зазначив, що в такому разі не доведеться говорити про «десятиліття» війни, «2026-й рік», що «потрібно поступитися територією» тощо. Чиновник додав, що якщо Росія отримає захоплені території, це не зупинить її загарбницькі плани щодо інших країн.

Також радник глави ОПУ відповів, як запобігти ударам ЗС РФ по атомних електростанціях в Україні.

Exit mobile version