Шмигаль заявив Фіцо, що Україна не продовжуватиме угоду про транзит газу із РФ

Глава Кабміну Денис Шмигаль заявив словацькому прем'єру Роберту Фіцо, що Київ не буде продовжувати договір про транзит газу із РФ.

Денис Шмигаль

Фото – sluga-narodu.com

Під час пресконференції в Ужгороді глава уряду Словаччини закликав Київ продовжити транзит газу РФ через Україну. На це Шмигаль відповів, що влада не продовжуватиме відповідного договору з державою-агресором після завершення його терміну дії, інформує «НБН».

Глава Кабміну пояснив, що стратегічна мета нашої країни – накласти санкції на газову молекулу держави-терориста, щоб позбавити Москву прибутку від продажу вуглеводнів, за рахунок якого вона фінансує війну.

Представник Києва закликав усі європейські держави повністю відмовитися від газу та нафти Кремля. За його словами, українське керівництво розуміє гостру залежність деяких країн від «блакитного палива» та «чорного золота» РФ, проте розраховує на поступову диверсифікацію постачання.

Нагадаємо, що під час зустрічі зі Шмигалем в Ужгороді Фіцо озвучив позицію Братислави щодо інтеграції України в Євросоюз і НАТО.

Exit mobile version