Розраховуємо на сприяння Святого Престолу – Зеленський назвав головне прохання до Папи Римського

Український лідер Володимир Зеленський назвав головну тему, яка обговорювалася на зустрічі із главою Католицької Церкви Франциском у Ватикані.

Володимир Зеленський та Папа Римський Франциск

Фото – Vatican Media

У п’ятницю, 11 жовтня, у Ватикані лідер українців втретє мав приватну аудієнцію у Папи Римського, зустріч тривала понад півгодини. Зеленський повідомив, що під час спілкування із понтифіком головною темою було повернення полонених, інформує «НБН».

За словами президента, для всіх українців залишаються дуже болючими всі питання, що стосуються полонених та депортованих російськими окупантами, які знаходяться на території країни-агресора.

Гарант повідомив, що 10 жовтня стало відомо про загибель у полоні журналістки Вікторії Рощиної. Глава держави зазначив, що росіяни незаконно утримують ще багато інших журналістів, громадських діячів, керівників громад із ТОТ та звичайних людей, яких викрали в окупації.

Зеленський повідомив, що він попросив Папу Римського допомогти повернути з полону українців, наголосивши, що Київ розраховує на сприяння Святого Престолу у цьому питанні.

Нагадаємо, у березні Франциск закликав до початку мирних переговорів між Україною та РФ.

Exit mobile version