Мусієнко пояснив мету підриву КНДР доріг, які ведуть до Південної Кореї

Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко пояснив, з якою метою Пхеньян підірвав дороги із КНДР до Південної Кореї.

КНДР підірвала дороги до Південної Кореї

Фото – скріншот із відео The Korea Times

ЗМІ повідомили, що КНДР підірвала дороги, що ведуть на територію Південної Кореї. Мусієнко назвав такі дії Пхеньяна символічними, інформує «НБН», посилаючись на «РБК-Україна».

Експерт нагадав, що ці дороги були збудовані на знак потепління відносин між двома державами і допускалося, що по них відкриється рух. Він зазначив, що у Сеулі є політичні сили, які виступають за мирне врегулювання конфлікту із Пхеньяном.

За словами Мусієнка, у Південній Кореї є дуже багато біженців із КНДР. Більшість таких людей тікала мінними полями. Тому не виключено, що хтось із військових армії Кім Чен Іна також захоче спробувати залишити країну. Тому знищення доріг Пхеньяном – це символічний жест.

Експерт додав, що правителю КНДР, як главі Кремля, потрібно підкріплювати свій статус авторитарного керівника постійними зовнішніми загрозами для його держави.

Як повідомлялося, ЗМІ розповіли про дезертирство 18 північнокорейських бійців на кордоні Курської та Брянської областей.

Exit mobile version