Зеленський висловився щодо участі «коаліції злочинців» РФ у війні проти України

Глава держави Володимир Зеленський висловився щодо участі Ірану, Північної Кореї та Китаю у війні проти України на боці держави-терориста.

Володимир Зеленський

Фото – president.gov.ua

Глава держави під час виступу у ВРУ, де презентував план перемоги України, заявив, що КНДР, КНР та Іран беруть активну участь у війні проти нашої країни на боці російських окупантів, пише «НБН».

За словами гаранта, Північна Корея стала частиною «коаліції злочинців» із Росією. Зеленський зазначив, що правитель КНДР Кім Чен Ин, який тримає в рабстві все населення країни, вже не лише передає Москві боєприпаси, а й передає людей в армію Путіна і для роботи на заводах у РФ.

Український лідер нагадав про військову допомогу Кремлю від Ірану, а також про співпрацю російської влади із КНР. Президент зазначив, що, незважаючи на заяви з Пекіна, китайське керівництво не робить реальних кроків, щоб зупинити агресію РФ.

Зеленський попередив про те, що якщо союзники Києва зараз не посиляться, кремлівський диктатор у 2025 році посилиться так, щоб дипломатія була відкинута назавжди.

Нагадаємо, що у Путіна вже відреагували на план перемоги України, який сьогодні Зеленський представив у Верховній Раді.

Exit mobile version