Зеленський відповів, чи отримував пропозиції щодо обміну окупованих територій на членство України в НАТО

Глава держави Володимир Зеленський відповів, чи отримував пропозиції щодо обміну окупованих територій на членство України у Північноатлантичному Альянсі.

Володимир Зеленський

Фото – president.gov.ua

Президент в інтерв’ю британському виданню Financial Times заявив, що він та інші представники офіційного Києва не отримували пропозиції щодо обміну тимчасово захоплених РФ територій на членство України в Альянсі, пише «НБН» з посиланням на видання Kreschatic.

Зеленський закликав західних чиновників, які просувають відповідну ідею «викласти на стіл» українському керівництву свої пропозиції, а не повідомляти їх через третю сторону.

Глава держави запевнив, що він відкритий до мирних планів від інших держав, зокрема від Бразилії та Китаю. Однак пропозиції іноземних лідерів стосовно завершення війни мають бути «реальними», не містити територіального поділу України, а також не повинні підривати підтримку плану Києва.

Також в інтерв’ю гарант заявив, що єдиний спосіб зупинити війну – запросити нашу країну до НАТО. Український лідер пояснив, як відповідний крок Заходу вплине на кремлівського диктатора.

Exit mobile version