Зеленський пояснив, чому Україні потрібно в НАТО, висловившись щодо інтеграції в Альянс «частинами»

Глава держави Володимир Зеленський пояснив, чому Україні потрібно вступити у НАТО, висловившись щодо інтеграції у Північноатлантичний Альянс «частинами».

Володимир Зеленський

Фото – president.gov.ua

Глава держави під час зустрічі із представниками ЗМІ після переговорів із керівником оборонного відомства США Ллойдом Остіном висловився стосовно прагнення України вступити в НАТО, інформує «НБН» з посиланням на «РБК-Україна».

Гарант нагадав, що багато років тому Україна відмовилася від ядерної зброї, розраховуючи на інтеграцію у Північноатлантичний Альянс. Київ віддав арсенал, проте обіцяної безпеки для країни не отримав.

Зеленський пояснив, що Україні необхідно стати частиною організації, щоб захиститися від російської агресії, оскільки у неї немає зброї, яка може зупинити кремлівського диктатора.

Говорячи щодо інтеграції країни в НАТО «частинами», президент заявив, що ніхто юридично не визнаватиме тимчасово захоплені регіони територіями інших держав. Лідер українців додав, що запрошення до Альянсу надається країні у міжнародно визнаних кордонах, і для нього принципово отримати його під час війни.

Раніше президент відповів, чи отримував пропозиції щодо обміну окупованих територій на членство України в НАТО.

Exit mobile version