ЗМІ дізналися, чому Зеленський не має наміру підписувати закон, який скасовує переведення годинників

Журналісти повідомляють, що глава держави Володимир Зеленський не підпише закон, який скасовує переведення годинників в Україні.

Володимир Зеленський

Фото – president.gov.ua

У ніч на 27 жовтня наша країна перейде на зимовий час, після якого переведення годинника на літній час не буде, згідно з ухваленим ВРУ законопроєктом №4201, інформує «НБН».

Однак, як заявило видання «BBC News Україна», посилаючись на два джерела в ОПУ, глава держави досі не підписав відповідний документ і не має наміру зробити це в майбутньому.

Журналісти нагадали, що 16 липня нардепи проголосували у другому читанні за законопроєкт «Про обчислення часу в Україні», 21 серпня документ був підписаний спікером ВРУ Русланом Стефанчуком та надісланий на підпис президенту.

У проєкті закону сказано, що в останню неділю цього місяця наша країна перейде на зимовий час, після чого переведення годинника на літній час вже не буде. Однак документ нібито так і не набуде чинності, оскільки гарант не підпише його.

Джерело пояснило, що президент ухвалив відповідне рішення, побачивши мінуси для економіки України – підрахунки показали збитки у кілька мільярдів. Також президент взяв до уваги петиції, із якими виступали громадяни.

Раніше ЗМІ повідомили, що Зеленський наказав підготувати ще один план на час війни. В ОПУ прокоментували матеріали журналістів.

Exit mobile version