Зеленський відмовив генсеку ООН Гутеррешу у візиті в Україну через його поїздку на саміт БРІКС – ЗМІ

ЗМІ заявили, що президент України відмовив генсеку ООН Антоніу Гутеррешу у візиті до України через його поїздку на саміт БРІКС у російську Казань.

Володимир Путін та Антоніу Гутерреш

Фото – rbc.ru

Французьке інформаційне агентство Agence France Presse, посилаючись на джерело в оточенні Володимира Зеленського, повідомило, що український лідер відмовив генеральному секретарю Організації Об’єднаних Націй у візиті в країну, пише «НБН».

За словами співрозмовника журналістів, це пов’язано з поїздкою Гутереша у російську Казань на саміт БРІКС та зустріч із кремлівським диктатором Володимиром Путіним.

Нагадаємо, що генсек ООН неодноразово відвідував Україну від початку повномасштабного вторгнення. Гутерреш приїжджав до країни у квітні та серпні 2022 року, а також у березні 2023 року.

Цього літа генеральний секретар організації відмовився брати участь у першому Глобальному саміті мир, ініційованому Києвом, який відбувся у Швейцарії.

22-24 жовтня Гутерреш був у Казані, де проходив саміт БРІКС, там же він зустрівся з російським диктатором. В ООН спробували виправдати візит генсека до РФ, назвавши його участь у заході «стандартною практикою».

Нагадаємо, ЗМІ повідомили, що Ілон Маск близько двох років регулярно спілкується із лідером росіян. Влада США приховує кремлівські контакти бізнесмена.

Exit mobile version