Ілон Маск регулярно спілкується з Путіним близько двох років, Вашингтон ретельно охороняє цю таємницю – ЗМІ

ЗМІ заявили, що глава корпорації SpaceX, американський бізнесмен Ілон Маск регулярно спілкується із главою РФ близько двох років, влада США ретельно охороняє цю таємницю.

Ілон Маск

Фото – reuters.com

Американське видання The Wall Street Journal, посилаючись на анонімних колишніх та чинних офіційних осіб США, Європи та Росії, заявили, що американський мільярдер з кінця 2022 року регулярно спілкується із главою Кремля, інформує «НБН».

Журналісти пишуть, що Маск розмовляє з Путіним на особисті теми, про бізнес та геополітичну напруженість. У якийсь момент лідер росіян попросив главу SpaceX не активувати над Тайванем супутниковий зв’язок Starlink як послугу керівнику КНР.

Газета нагадала, що бізнесмен проявив себе як однин із головних прибічників кандидата в президенти США від республіканців Дональда Трампа і може знайти собі роль у Білому домі, якщо політик знову очолить США.

У матеріалі сказано, що регулярні контакти Маска із кремлівським диктатором може зміцнити намір колишнього американського лідера укласти із Москвою угоду щодо війни в Україні.

За даними WSJ, підприємець має допуск до закритої інформації США завдяки глибоким контактам з американською розвідкою та військовими. Крім того, його компанія у 2021 році виграла секретний контракт на 1,8 мільярда доларів, ставши основним розробником ракет для Міноборони та NASA.

У статті зазначається, що кремлівські контакти мільярдера – таємниця, що ретельно охороняється Вашингтоном.

Нагадаємо, на початку місяця Маск висловився про можливе повернення Трампа до Білого дому. Бізнесмен заявив, що це допоможе зберегти демократію в Штатах.

Exit mobile version