Індія могла б організувати переговори – Зеленський висловився про важливу роль Моді у завершенні війни

Глава держави Володимир Зеленський заявив, що прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді може вплинути на завершення війни в Україні, зокрема організувати переговори.

Володимир Зеленський

Фото – rbc.ua

Український лідер в інтерв’ю англомовному виданню в Індії The Times of India заявив, що Нарендра Моді може впливати на завершення війни в нашій країні, інформує «НБН».

Гарант зазначив, що Моді – глава уряду величезної держави з погляду населення, економіки та впливу. На його думку, Індія не може просто сказати, що вона зацікавлена ​​у закінченні бойових дій в Україні з огляду на її цінність у збройному конфлікті.

Президент пояснив, що можливості РФ вести бойові дії знизилися б завдяки блокуванню економіки держави-терориста, її ВПК та дешевих енергоресурсів.

Глава держави переконаний, що, крім того, індійська влада могла б організувати переговори між Києвом та Москвою, при цьому діалог має бути узгоджений відповідно до формату української сторони.

Також президент не сумнівається, що Індія здатна допомогти повернути депортованих до РФ дітей. Зеленський додав, що прем’єр-міністр міг би вимагати від кремлівського диктатора повернути на батьківщину 1000 юних громадян України.

Нагадаємо, минулого тижня Моді зустрівся з Путіним, заговоривши про «мирне врегулювання конфлікту» в Україні.

Exit mobile version