Нова технологія заварювання кави: що запропонували вчені та чим відрізняється такий напій

Спекотним літом, коли температура повітря зашкалює, чудовим варіантом, щоб освіжитися, є холодна кава з льодом. Однак, якщо цей напій (чаклун брю) заварювати звичним способом, на це піде від восьми годин до доби. Завдяки новим досягненням вчених це стало робити набагато швидше. А все завдяки використанню лазера.

Кофе

За допомогою лазера готують чудову каву. Фото - 24tv.ua

Вчені знайшли нову технологію для заварювання улюбленого багатьма напоями. Йдеться про каву. У цьому матеріалі йтиметься про його приготування за допомогою лазера. Причому зрештою цей напій дуже відрізняється від звичної кави високим вмістом кофеїну, відмінним смаком. Більше того, готується все це дуже швидко, про що пише “НБН” з посиланням на “24 канал”.

Так, вчені з Німеччини (Університет Дуйсберга, Ессен) застосували лабораторний лазер. Вони налаштували його так, щоб він давав імпульс потужністю 125 пікоджоулів тривалістю десять пікосекунд.

Після цього лазерний імпульс пропускають через суміш води з меленою кавою протягом приблизно 180 секунд. При цьому промінь проходить через напій до вісімдесяти тисяч разів за секунду.

У результаті виходить напій, який зовсім не поступається класичному чаклуду брю, проте заварюється він набагато швидше. Показник же кислотності майже відрізняється від традиційного методу приготування. Рівень кофеїну виявився ближче до звичайної гарячої кави.

Згідно з твердженням вчених, саме каву, приготовану за допомогою лазера, можна ще покращити, якщо варити її так само протягом додаткових декількох хвилин.

Нагадаємо, раніше повідомлялось про неймовірну знахідку, яку зробили вчені в Середземному морі.

Exit mobile version