Країни «Великої сімки» мають намір обмежити ціни на нафту РФ

Представники країн «Великої сімки» зробили заяву про те, що вони мають намір запровадити обмежувальні заходи щодо закупівлі нафти РФ у всьому світі. У результаті це має скоротити нафтові доходи Росії, а також послабити здатність Кремля фінансувати широкомасштабні бойові дії, започатковані російською владою в особі Путіна в Україні 24 лютого 2022 року.

Країни G7 ведуть боротьбу з ціною на російську нафту. Фото - liga.net

Як повідомляє «НБН» із посиланням на авторитетне видання Bloomberg, про це йдеться у заяві «Великої сімки».

У їхній заяві йдеться:

«Ми підтверджуємо, що маємо разом усі наміри завершити та активувати комплексну заборону послуг, які дозволяють транспортування сирого «чорного золота», добутого в Росії, морським шляхом у всьому світі».

При цьому там додали:

«Надання таких послуг буде дозволено тільки в тому випадку, якщо нафта і нафтопродукти будуть закуповуватися за ціною, або ж нижче (цінової стелі), визначеною широкою коаліцією країн, які дотримуються та впроваджують цінову стелю».

Такий план країн G7 за фактом надасть можливість покупцям нафти РФ за обмеженою ціною активно продовжувати отримувати критично важливі послуги, подібні до фінансування та страхування танкерів.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що Німеччина мала намір в відмовитися від закупівлі російського газу та вугілля.

Exit mobile version