5 дієвих способів підвищити самооцінку

Одна з найпоширеніших проблем, із якою працюють психологи, — низька самооцінка.

Часто такі складнощі родом із дитинства, а обставини дорослого життя лише погіршують ситуацію. Людям, у яких комплекс неповноцінності, страх помилок та синдром самозванця, варто не лише покладатися на допомогу спеціалістів, а й робити власні кроки.

Чому важливо підвищувати самооцінку?

Перш за все варто з’ясувати, чи насправді це є проблемою. Так, низька самооцінка — не просто риса характеру чи незначна індивідуальна особливість.

Якщо у вас комплекс неповноцінності, ви не зможете повною мірою почуватися щасливим. На кожному кроці буде виникати страх помилитися, почути критику, стати посміховиськом. Завжди й усюди обертатися, чекаючи на думку оточення, — це зовсім не ознака гармонійної особистості.

Дуже часто проблеми із саморозвитком і неспроможність починати зміни пов’язані саме із заниженою самооцінкою. Тому спочатку треба розв’язати внутрішні проблеми, а зовнішні трансформації тоді почнуть відбуватися самі.

Способи покращення самооцінки

Це може здаватися банальним, але ви в себе одні. Любов до себе є рисою людини зі здоровою психікою. Щоб покращити самооцінку, розгляньте такі поради:

Вчіться йти до змін саме через стан любові. Приймайте себе таким, яким є: з усіма недоліками зовнішності й характеру. Не намагайтеся бути ідеальним, але завжди знайте, чого саме бажаєте. Це допоможе прийняти й любити себе, а вже в цьому стані думати, яких змін ви хочете від життя.

Exit mobile version