Які алкогольні напої можна піднести в якості подарунку

Алкоголь може бути повноцінним подарунком або одним із його елементів.

Але вибираючи, що подарувати, необхідно враховувати різні нюанси. Які? Дізнайтеся з рекомендацій, наданих сомельє.

Рішення має бути обдуманим

Перед тим, як вирушити в магазин або оформити покупку через інтернет, треба грамотно оцінити ситуацію. Те, від чого буде в захваті одна людина, в іншої може викликати протилежну реакцію.

Під час вибору спиртного треба враховувати стать, вік одержувача, його вподобання. Для юної дівчини не варто купувати портвейн, коньяк, тоді як солідному чоловікові – молоде ігристе вино буде недоречним. 

Які напої найбільш популярні

Шампанське й коньяк – класика жанру. Саме вони належать до найпопулярніших подарунків такого плану. Але й тут є свої особливості.

Яке ігристе вино вибрати

Зверніть увагу, що назва Шампанське властива тільки напоям, виробленим у Франції в Шампані. Інші шипучі алкогольні напої називаються ігристими винами. Але й між ними досить хороших варіантів, які можна піднести в подарунок. Вони виробляються аналогічно шампанському за технологією вторинного бродіння в пляшці.

Відмінні смакові якості в ігристих, родом із Німеччини, Іспанії, Аргентини, Чилі. В Україні можна також купити іспанське Cava, італійські Асті та Просекко. Від вінтажу, року врожаю винограду й кюве залежать ціни на шампанське Fiorelli

Як вибрати коньяк для чоловіка

Як і у випадку із шампанським, справжній алкогольний напій родом із Франції. Так можна називати тільки продукт, який виробляється в однойменній провінції Коньяк. В інших країнах продукт, вироблений за цією ж технологією, називають бренді.

Безсумнівним лідером продажів є французький Hennessy. Купити в подарунок можна сміливо також Baron Otard, Martell, Remy Martin, Courvoisier або більш рідкісні екземпляри Camus, Bisquit.

На етикетках до напоїв присутнє маркування у вигляді зірочок або літер (залежить від країни походження). Вони розкажуть не тільки про витримку, а й особливості аромату, смаку. Адже деяких смакових якостей коньяк набуває лише із часом.

Купуючи бренді в подарунок, варто віддати перевагу п’ятизірковому напою або позначеному буквами X.O., X.X.O. Їм властиві маслянистість, повнотілість, багатство прянощів і екзотичних фруктів, горіхів, тютюну, деревини кедра.

Як піднести презент

Самотня пляшка вина виглядає нудно. Цікавіше придбати напій у подарунковому коробі, тубі, який можна замовити в маркеті MAUDAU. Деякі виробники спеціально створюють готові подарункові набори з келихами.

Красиво оформити презент можна самостійно. Наприклад, поставити у квітковий кошик шампанське з баночкою ікри або совіньйон із козячим сиром. Для чоловіка це може бути солодовий віскі або старий коньяк і кубинська сигара.

Exit mobile version