Як стати персональним тренером: поради крок за кроком

Ви любите спорт і фізичні навантаження не є для вас проблемою? Можливо, ви легко комунікуєте з людьми і вмієте керувати ними? Якщо так, то професія персонального тренера вам ідеально підійде.

персональний тренер

Однак на практиці ваші навички перевіряють ринок і клієнти. Професія персонального тренера – це пристрасть до тренувань, здорового харчування, необхідність пройти курси персонального тренера і, перш за все – бажання допомагати іншим. Отже, що вам потрібно зробити, щоб стати фітнес тренером?

Чому ви хочете стати персональним тренером? Кому ви хочете допомогти?

Контакт з іншою людиною вимагає відданості, інакше клієнти швидко відчують, що ви з ними «примусово» або тільки «за гроші». По-друге, потрібна внутрішня віра в те, що ваша професія – це свого роду місія допомагати іншим людям. Немає нічого гіршого, ніж постійно дивитися на свій телефон, гадаючи, коли нарешті закінчиться ця година навчання, не кажучи вже про будь-які зобов’язання.

Чи можете ви бути персональним тренером лише за гроші? Абсолютно так, але рано чи пізно вам набридне такий стиль роботи, що згодом негативно позначиться на ваших стосунках з клієнтами.

Хто має найкращі схильності до роботи персональним тренером?

Перш за все, людина, яка любить спілкуватися з людьми, готова їм допомогти, хоче розвиватися, щоб стати кращим фахівцем і готова до способу життя особистого тренера (наприклад, дві зміни – тренування вранці та вдень).

Запишіться на курс хорошого персонального тренера

Справа не в наявності сертифікату, а в конкретних навичках. Подумайте, який курс дозволить вам працювати з широким колом клієнтів.

Зараз найбільший потенціал у людей, які тільки починають займатися фізичною культурою. Часто це люди з неправильною поставою, напруженими м’язами, стресами і поганим самопочуттям.

Для ефективної роботи з таким клієнтом необхідно поєднувати знання персонального тренера зі знаннями та компетенціями фізіотерапевта. Під час занять у тренажерному залі ви повинні навчити людину правильно працювати зі своїм тілом і, зрештою, допомогти їй досягти своїх цілей.

Однак знання – це одне, хороший курс для персонального тренера повинен показати вам, як співпрацювати з людиною, яка знаходиться під вашою опікою. Тому варто спілкуватись з професійно активними тренерами, дієтологами та фізіотерапевтами. Якщо це люди, які заробляють на життя своєю професією, можете бути впевнені, що вони навчать вас гарному тренерському ремеслу.

Отримайте досвід роботи персональним тренером

Хороший курс, щоб стати особистим тренером – це лише початок. Після завершення навчання та отримання сертифіката настав час набиратися досвіду. Саме час перевірити свої навички на практиці та дізнатися про реалії роботи з реальними клієнтами. Як шукати досвід?

  1. Якщо ви впевнені в собі, а можливо, у вас вже були навчені друзі або колеги до курсу, сміливо починайте пошук постійних клієнтів.
  2. Якщо ви тільки починаєте свою кар`єру, запропонуйте своїм друзям і родині безкоштовні тренування, щоб отримати більше практики. Можливо, один із них стане матеріалом для метаморфози, яку ви згодом використаєте для просування своїх послуг?
  3. Якщо ви відчуваєте невпевненість у спілкуванні з людьми, варто подумати про роботу у фітнес-клубі, спочатку змінним тренером. Ви дізнаєтесь про реалії роботи в тренажерному залі, отримаєте перші навички та навчитесь контактувати з майбутніми клієнтами

Це найпростіші способи набути досвіду персонального тренера. Звичайно, з кожним новим клієнтом (а кожна людина, яка до вас прийде, буде різною) ваші тренерські навички зростатимуть. Щоб стати персональним тренером, потрібен не тільки хороший курс, а й правильний підхід до клієнтів. Потрібно знайти свою спеціалізацію та групу людей, яким ви можете допомогти, що забезпечить ваш успіх у вашій професії.

Exit mobile version