Окупанти представили план «розвитку» Маріуполя: що росіяни хочуть зробити з «Азовсталлю»

Країна-агресор планує «розвивати» зруйнований нею ж Маріуполь. З цією метою окупанти створили «концепцію», у якій описали майбутнє міста.

Завод «Азовсталь» у Маріуполі

Завод «Азовсталь» у Маріуполі. Фото – focus.ua

Головне управління розвідки Міноборони України розповіло про документ, який містить план-концепцію «розвитку» Маріуполя, який коштуватиме Кремлю понад 60 мільярдів рублів, інформує «НБН» з посиланням на Telegram-канал ГУР МОУ.

 Зруйнованим містом буде опікуватися Міністерство будівництва та житлово-комунального господарства РФ.

Однією з головних частин документа є намір зробити Маріуполь частиною «Донецької народної республіки», після чого Донеччину хочуть інтегрувати до складу Росії.

Також у плані «розвитку» міста поставлено ще одну мету – «збільшення» кількості мешканців до 200 000 осіб до 2025 року. Росіяни вважають, що це буде досягнення, незважаючи на те, що до 24 лютого тут проживало півмільйона українців.

«Концепція» загарбників торкається й питання майбутнього заводу «Азовсталь». Цілий розділ окупанти присвятили цьому питанню, визначивши два шляхи розвитку подій із металургійним комбінатом.

За першим варіантом «реконструкції» заводу його підземну частину мають намір засипати сміттям, облаштувати там парк та створити сільськогосподарські угіддя.

Другий задум росіян передбачає створення на місці комбінату парку та розвиток туристично-рекреаційних зон. Залежно від обраної «концепції», окупантам знадобиться на її втілення від 8 до 42 років.

Після того, як путінські війська зруйнували будинки маріупольців, росіяни почали будівництво нового житла. Радник мера міста Петро Андрющенко розповів, що являють собою споруди окупантів.

Exit mobile version