Україна отримала від Північної Македонії бойову авіацію: ЗМІ озвучили подробиці

Засоби масової інформації сьогодні, 4 серпня, оприлюднили інформацію про те, що Україна отримала в подарунок від Північної Македонії бойову авіацію.

ЗСУ

ЗСУ збили ворожий літак. Фото - Dialog.ua

Як інформує «НБН», такі дані вперше були опубліковані у матеріалі видання МКД, де йдеться про чотирьох штурмовиків Су-25 «Грач», які дісталися Україні в дар від Македонії. Також у повідомленні йдеться, що до постачання літаки підготували українські інженери.

За даними видання, чотири одиниці Су-25, які Македонія купила у Української держави у 2001 році за чотири мільйони євро, було передано Збройним силам України.

Українські інженери перед тим, як здійснити постачання техніки на територію нашої країни, відремонтували та перевірили ці літаки.

Видання зробило спробу уточнити деякі деталі та підтвердити достовірність даних щодо того, чи справді була передача «Грачів» на потреби ЗСУ. Однак конкретної відповіді не було.

У відомстві додали:

«Точні дані будуть розсекречені та оприлюднені. Рішення, які були прийняті дотепер, зовсім не знижують боєздатності нашої армії».

Раніше перед цим стало відомо, що Великобританія передасть Україні бойові кораблі, на яких буде встановлено спеціальне оснащення.

Exit mobile version