У Маріуполі окупанти хочуть влаштувати показовий «суд» над захисниками України: звернення Вадима Бойченка до ООН та Червоного Хреста (ФОТО)

Російські окупаційні сили мають намір влаштувати показовий «суд» в окупованому Маріуполі над українськими захисниками.

Камерная филармония Мариуполя

В Мариуполе оккупанты хотят устроить показательный "суд". Фото - censor.net

Як інформує «НБН» із посиланням на заяву міської ради Маріуполя, загарбники у приміщенні філармонії почали збирати тюремні клітини для майбутнього «суду» над українськими захисниками Маріуполя.

В оприлюдненому повідомленні сказано:

«Наразі на сцені в камерній філармонії Маріуполя окупаційні сили Росії займаються зведенням тюремних клітин з арматури діаметром двадцять міліметрів. Загарбники мають намір уже у вересні влаштувати показовий «суд» над захисниками Української держави».

Міський голова Маріуполя Вадим Бойченко звернувся з проханням до світової спільноти, Червоного Хреста, а також ООН втрутитися у ситуацію та не допустити порушення правил поводження з військовополоненими.

Дослівно із заяви Бойченка:

«Нам усе необхідно зробити для того, щоб наші захисники повернулися на територію вільної Української держави живими, а також не допустити у Маріуполі того, що сталося у Оленівці».

 Раніше в Мережі з’явилася інформація щодо трагедії, що сталася у колонії на території тимчасово окупованої Оленівки, де загинули десятки захисників України. Зроблені супутниками знімки показали, що вибух у будівлі, де були українські військовополонені, стався зсередини.

Exit mobile version