Це ядерний шантаж: у розвідці повідомили про замінування росіянами енергоблоків на ЗАЕС

Війська держави-окупанта Російської Федерації замінували енергоблоки на атомній електростанції у Запоріжжі. Крім того, загарбники стягнули туди вибухівку та зброю.

Запорізька АЕС

Чи можуть статися вибухи на ЗАЕС? Фото - lb.ua

Як повідомляє «НБН» з посиланням на УНІАН, таку інформацію озвучив представник прес-служби головного управління розвідки Андрій Юсов.

За його словами, наразі організації міжнародного значення, зокрема МАГАТЕ, не мають жодного контролю над АЕС у Запоріжжі.

Дослівно із заяви Юсова:

«Також уже оприлюднено міжнародні розслідування. Вони чітко видно, як окупанти завозять зброю, військову техніку, а також вибухівку на територію енергоблоків ЗАЕС у місті Енергодар. Звісно, ​​це є ядерним шантажем та небезпекою».

При цьому в розвідці України додали, що російські війська могли б підтвердити свою непричетність до ядерного шантажу та артилерійських обстрілів ЗАЕС, передавши контроль над нею МАГАТЕ та міжнародній комісії.

Інформагентство процитувало Юсова так:

«МАГАТЕ не контролює, ООН також. Усі інші структури не контролюють ситуацію на Запорізькій АЕС».

За його словами, вся світова спільнота має бити на сполох, щоб було зупинено ймовірне повторення різних сценаріїв. Одним із таких є повторення «ядерної Оленівки».

Раніше у Євросоюзі зажадали від Росії допустити експертів МАГАТЕ на ЗАЕС.

Exit mobile version