Визволення Херсона: військовий експерт розповів, що вказує на підготовку окупантів до боротьби за місто

Військовий експерт Петро Черник стверджує, що росіяни змінили своє рішення щодо Херсона. Путінські загарбники вирішили не віддавати місто без бою.

Окупація Херсона

Окупація Херсона. Фото – sputnik-abkhazia.ru

У питанні звільнення Херсона, за словами військового експерта, стратегічно змінилася лише одна важлива деталь – окупанти вирішили боротися за місто, інформує «НБН» із посиланням на «Еспресо».

Черник зазначив, що на намір російських загарбників не віддавати Херсон без бою вказує їхня активність на правому березі Дніпра. Цей район країна-агресор насичує військами, що свідчить про підготовку до контрнаступу українських захисників.

Експерт додав, що складно сказати, чи матимуть успіх такі дії ворога, проте ЗСУ вдалося відшукати больову точку росіян на Херсонщині – зниження логістичного забезпечення окупантів.

Українські військові, завдаючи ударів по мостах та понтонних переправах, позбавляють можливості путінські підрозділи отримати все необхідне, зокрема воду, продукти та медикаменти. Порушення логістичних шляхів ворога обов’язково призведе до виснаження загарбників.

Військовий експерт Олександр Коваленко припускає, що правий берег Дніпра на Херсонщині стане для росіян другим Зміїним. На його думку, перекидання особового складу та техніки в цей район окупантами – самогубство.

Exit mobile version