Пушилін озвучив терміни та місце проведення «трибуналу» над військовополоненими з «Азовсталі»

Ставленик Кремля в «ДНР» Денис Пушилін повідомив, коли окупанти збираються провести незаконне судилище над українськими військовополоненими, захисниками Маріуполя.

Денис Пушилін

Денис Пушилін. Фото – rbc.ru

Ватажок «народної республіки» Донбасу заявив, що «суд» над полоненими українськими військовослужбовцями, серед яких є захисники «Азовсталі», проведуть до кінця серпня, інформує «НБН» з посиланням на «Обозреватель».

За словами «глави ДНР», «трибунал» відбудеться в окупованому Маріуполі, і зараз російські загарбники активно готують «вичерпну доказову базу». Терорист наголосив, що вони хочуть, щоб «судилище» пройшло «максимально відкрито» та за участю «різних міжнародних діячів».

Також традиційно Пушилін цинічно звинуватив у кровопролитті в Україні «київський режим», знімаючи відповідальність за війну з російських загарбників.

Зазначимо, що у травні ватажок «республіки» закликав судити українських захисників як «військових злочинців», посилаючись на «запит громадян та суспільства».

Як повідомлялося, у Слідчому комітеті РФ заявили про намір створити «міжнародний трибунал», щоб засудити Україну за її «злочини» на Донбасі.

Exit mobile version