«Референдум» у Херсоні: генерал Марченко пояснив, чому окупанти відмовляться від такого сценарію

Генерал-майор Дмитро Марченко вважає, що російські загарбники не проводитимуть фейковий референдум в окупованому Херсоні. За словами військового, це обговорюють спецслужби країни-агресора.

Окупований Херсон

Окупований Херсон. Фото – gettyimages.com

В інтерв’ю «РБК-Україна» військовий розповів, що співробітники Федеральної служби безпеки Росії між собою розмовляють про те, що вони не зможуть втілити в життя сценарій, який спрацював вісім років тому в Криму, інформує «НБН».

Марченко зазначив, що херсонці налаштовані дуже проукраїнськи, що заважає росіянам реалізувати сценарій із «всенародним голосуванням», як це було у 2014 році на території захопленого Кримського півострова.

Генерал додав, що ФСБшники визнають як факт, що їм не вдасться провести «референдум» у Херсоні, тому продумують інші заходи.

Зазначимо, що речник кремлівського диктатора Дмитро Пєсков висловився щодо проведення псевдореферендумів на території Херсонської та Запорізької областей. Прес-секретар Путіна лицемірно наголосив, що Росія нібито не планує проведення «голосування», оскільки це ініціатива мешканців цих регіонів.

Exit mobile version