Чому повномасштабний наступ Росії провалився: Резніков вказав на головний промах окупантів

Глава Міністерства оборони України Олексій Резніков пояснив, чому план «спецоперації» кемлівського диктатора провалився. Він озвучив головну проблему окупантів під час підготовки до вторгнення 24 лютого.

Олексій Резніков

Олексій Резніков. Фото – dialog.ua

В інтерв’ю виданню «Українська правда» міністр оборони розповів, що путінські війська атакували Україну 24 лютого, не сформувавши ударних угруповань у повному розумінні військового мистецтва, інформує «НБН».

Резніков зазначив, що про це йому стало відомо від військових Генштабу. Глава Міноборони пояснив, що на всіх ризикованих зонах у армії Путіна не виявили ознаки завершеного формування масштабного ударного угруповання, яке передбачає органи управління та забезпечення, госпіталі, логістичні ланцюжки та самі бойові елементи.

Завдяки такому промаху російських загарбників ВСУ послідовно звільнили Київську, Чернігівську та Сумську області. Командувач ОК «Північ» зізнався Резникову, що його вразило те, що військові РФ порушили свої ж правила та інструкції.

За правилами війни спочатку йде обробка території артилерією, далі їдуть танки і з’являється піхота. У «визволителів» артилерія виявилася позаду, адже вони на танках та БТР поїхали брати столицю.

Міністр зазначає, що окупанти настільки були впевнені у своїй швидкій перемозі, що пішли у наступ без належної підготовки. Тому українські захисники дуже легко порушували логістичні шляхи ЗС РФ.

Раніше Резніков заявив, що війну можна закінчити до кінця року, проте при виконанні певних умов, які сприятимуть цьому.

Exit mobile version