Генерал Маломуж пояснив, чому найближчим часом не буде атаки ЗСУ на Кримський міст

Генерал ЗСУ, колишній начальник Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж заявив, що найближчим часом наші військові не будуть завдавати удару по мосту росіян у Керченській протоці.

Кримський міст

Кримський міст. Фото – crimea.ria.ru

В інтерв’ю виданню «Обозреватель» військовий повідомив, що Кримський міст все ще залишається ціллю для армії України, проте найближчим часом ЗСУ не обстрілюватимуть конструкцію, інформує «НБН».

Маломуж пояснив, що країна-агресор максимально захищає Керченський міст, тому його складно зруйнувати, на відміну від Антонівського мосту, по якиму українські захисники можуть системно завдавати ударів. Для ліквідації цієї конструкції потрібні великі бойові засоби та засоби для пригнічення системи протиповітряної оборони ворога.

Генерал зазначив, що на сьогодні немає термінової необхідності знищувати Кримський міст. Однак під час наступу на Запорізькому та Херсонському напрямках, коли буде можливість взяти путінські війська в кільце, по констукції завдадуть удару, щоб порушити постачання озброєння та техніки загарбникам.

Зазначимо, що генерал-майор Дмитро Марченко вважає, що руйнація Керченського мосту є тактичною необхідністю, проте для реалізації цього завдання потрібно виконати одну умову.

Exit mobile version