Жителі ОРДЛО розповіли, із чим вони зіткнулися вперше за 8 років російської окупації

Жителі ОРДЛО масово скаржаться на російських загарбників, які остаточно збожеволіли. Місцеві зізнаються, що вони 8 років не бачили таких звірств військових РФ.

Окупований Донбас

Окупований Донбас. Фото – sloboda.org

З 24 лютого життя на тимчасово захоплених територіях Донбасу перетворилося на справжнє пекло. Після того, як Росія почала повномасштабну війну, окупанти в ОРДЛО показали місцевим жителям своє справжнє обличчя. Страждають від путінських військових навіть ті, хто вважає себе «громадянами РФ», інформує «НБН» із посиланням на «24 канал».

Окрім того, що критична інфраструктура в регіоні практично не функціонує і людям доводиться виживати без водопостачання та газу, «визволителі» руйнують їхні будинки та мародерствують.

Жителі Донбасу масово скаржаться на те, що російські військові знищують їхнє житло, автомобілі, а також «паркують» свої танки в їхніх гаражах.

Крім того, окупанти крадуть усе, що бачать. Загарбники грабують квартири, аптеки, магазини, школи. В одному районі повідомили про «загадкове зникнення» понад 30 машин. Не гидують росіяни залазити й у підвали, звідки виносять овочі. Також «визволителі» вкрали зерно, зірвавши посівну.

Щоб змусити місцевих мовчати про їхні злочини, окупанти використовують улюблену тактику – погрози та залякування. Люди зізнаються, що вони 8 років не бачили таких звірств із боку загарбників.

Зазначимо, що у населених пунктах ОРДЛО життя суттєво змінилося після вторгнення армії РФ до України у лютому. Вперше з 2014 року Донецьк відчув на собі наслідки війни. Мешканці «столиці ДНР» змушені пити технічну воду, купатися у річці та ходити до туалету у відра.

Схожа ситуація склалася у Горлівці. Окупанти труять місцевих мешканців водою, яку привозять із надзвичайно небезпечних сховищ.

Exit mobile version