Деокупація Херсона: екс-командувач силами НАТО в Європі оцінив шанси ЗСУ на визволення міста

Відставний генерал ВПС США, екс-командувач сил НАТО в Європі Філіп Брідлав оцінив шанси українських захисників на звільнення тимчасово захопленого РФ Херсона.

Херсон

Херсон. Фото – find-way.com.ua

Американський військовий зазначив, що зараз українські військові вдало працюють на Херсонському напрямку, тому він очікує на успіх у звільненні обласного центру, інформує «НБН» з посиланням на «НВ».

За словами Бридлава, ВСУ має достатньо озброєння від попередніх поставок західних партнерів Києва для досягнення своїх цілей, зокрема, для деокупації Херсона.

Колишній командувач силами НАТО повідомив, що хороших даних розвідки про ситуацію в області немає, є лише непідтверджена інформація про те, що країна-агресор перекидає свої підрозділи з Донецького напрямку на південь, щоб наростити сили у цьому регіоні.

Генерал наголосив, що це додасть проблем ЗСУ на південному напрямку, але, з іншого боку, відкриє українським захисникам можливості на Донбасі. Бридлав вважає, що армія України успішно веде компанію на підступах до Херсона.

Раніше про деокупацію Херсона розповів генерал-майор Дмитро Марченко. Військовий висловився про терміни визволення міста.

Exit mobile version