Мобілізація жінок в Україні: чи вживатимуть жорстких заходів щодо ухилянтів від військового обліку

Нардеп, член Комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Федір Вениславський розповів, чи вживатимуться примусові заходи щодо жінок, які ухиляються від військового обліку.

Мобілізація жінок в Україні

Мобілізація жінок в Україні. Фото – dnepr.info

Веніславський заявив, що українок, які ухилятимуться від постановки на військовий облік, згодом чекатиме адміністративна відповідальність, інформує «НБН» з посиланням на «Апостроф».

За словами народного депутата, примусові заходи вживатимуть відносно жінок, які ігнорують вимоги чинного українського законодавства, проте не відразу.

Виходячи з офіційного роз’яснення Генерального штабу Міністерства оборони, спочатку будуть проведені заходи щодо стимулювання та покарання за протиправну дію не буде, тобто не буде масового притягнення до відповідальності ухилянтів.

При цьому депутат вважає, що якщо жінки з певними військово-обліковими спеціальностями, зазначеними в наказі МОУ, злісно відмовлятимуться виконувати вимоги законодавства, їх притягуватимуть до адміністративної відповідальності.

Нагадаємо, що адвокат Андрій Новак розповів, чи мають студентки ставати на військовий облік з жовтня, якщо їхня спеціальність внесена до списку Міноборони.

Exit mobile version