Деокупація Херсонщини: Жданов озвучив терміни вирішальних боїв за визволення регіону

Військовий експерт Олег Жданов розповів, коли чекати на зниження бойового потенціалу путінських військ на Херсонському напрямку. Він зазначив, що погоджується з прогнозом аналітиків американського Інституту вивчення війни.

Херсонська область

Фото – profile.ru

В інтерв’ю «ТСН» військовий експерт повідомив, що протягом двох тижнів бойовий потенціал російських загарбників у Херсонській області знизиться, оскільки путінські війська перебувають у вогневому «мішку» на правому березі Дніпра, де ЗСУ завдають ударів по особовому складу та техніці ЗС РФ, інформує «НБН».

Жданов заявив, що він згоден із прогнозом аналітиків Інституту вивчення війни, які стверджують, що наступні два тижні стануть вирішальними у битві на Херсонському напрямку.

За його словами, армія України місяць займалася ліквідацією логістичного ланцюжка ворога, що сполучає правий і лівий берег Дніпра. Незабаром росіяни зіткнуться з дефіцитом паливно-мастильних матеріалів, палива та продовольства.

Загарбники будуть змушені або бігти на лівий берег, або здаватися. Безперечно, такі труднощі вдарять по моральному та бойовому стану окупантів.

Про втрату росіянами бойового потенціалу раніше заявив колишній військовий радник голови Донецької області Роман Світан. Він розповів, які військові невдачі деморалізують ворога та яку тактику застосовує армія Путіна.

Exit mobile version