Росіяни втрачають наступальний потенціал на Херсонщині: експерт висловився про тактику окупантів

Полковник запасу ЗСУ, екс-військовий радник голови Донецької області Роман Світан заявив, що російські загарбники втрачають свій запал на Херсонському напрямку.

Російські окупанти в Херсоні

Російські окупанти в Херсоні. Фото – inosmi.ru

Експерт заявив, що ворог втрачає свій наступальний потенціал у Херсонській області. Світан зазначив, що перехід 10-15 російських батальйонних тактичних груп, який відбувався останні кілька тижнів, закінчився, і щодня ці угруповання втрачають свій запал, інформує «НБН» з посиланням на «Апостроф».

Полковник запасу ЗСУ пояснив, що двічі-тричі «визволителі» висувалися зі Снігурівки у бік обласного центру, упиралися у військові частини українських захисників. Наші бійці їх розбивали і загарбники поверталися назад.

Путінські війська намагаються створити плацдарм для наступу, проте щодня українська авіація та артилерія знищує їхню техніку та особовий склад. Світан наголосив, що ворог наближається до стану, коли він не зможе йти у наступ на Херсонському напрямку, оскільки ЗС РФ уже не зможуть перекинути резерви з лівого на правий берег Дніпра.

За словами експерта, зараз росіяни працюють невеликими тактичними групами на всій лінії фронту. Окупанти здійснюють розвідку боєм, намагаючись вирахувати точки ЗСУ, які працюють з групами ворога. Далі все переходить у контрбатарейну боротьбу, чим усе закінчується.

Раніше полковник СБУ, народний депутат Роман Костенко, розвіяв головний міф про деокупацію Херсонської області.

Exit mobile version