Полковник СБУ пояснив, чому Путін не дозволить окупантам на правому березі Херсонщини зробити «жест доброї волі»

Нардеп, секретар комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, полковник СБУ Роман Костенко пояснив, чому кремлівський диктатор Володимир Путін готовий жертвувати своїми військами на правому березі Херсонської області.

Окупація Херсона

Окупація Херсона. Фото – rbc.ru

Костенко повідомив, що на правому березі окупанти опинилися в критичній ситуації практично без можливості організованого відступу. Однак глава Кремля не поспішає рятувати свої підрозділи, оскільки це єдина правобережна окупована територія та єдиний окупований обласний центр із початку повномасштабного вторгнення, інформує «НБН» із посиланням на «Апостроф».

Загарбники відчувають серйозну загрозу з боку ЗСУ, тож намагаються перекинути особовий склад на інші напрямки. Логічно було б росіянам перейти з правого на лівий берег і закріпитися там.

Однак Путін залишає війська на правому березі, що є не військовим, а політичним рішенням. Для диктатора важливий Херсон, тому він готовий жертвувати «визволителями», щоб вони утримували цей плацдарм.

За словами Костенка, за вмілих дій ЗСУ, зокрема, використання РСЗВ HIMARS і ствольної артилерії, росіяни будуть позбавлені можливості перебувати в Херсоні. Загарбники побачать, що всі шляхи у них відрізані та підуть на лівий берег. При цьому не можна виключати, що РФ може посилити терор проти міста на тлі масштабних втрат.

Раніше ситуацію на Херсонщині прокоментував радник глави Офісу президента Олексій Арестович. Він пояснив, чому українцям не варто очікувати на швидкі перемоги в цьому регіоні.

Exit mobile version