У МОЗ розповіли, кому з українців не потрібне друге бустерне щеплення проти коронавірусу

Вакцинація проти COVID-19, як стверджують лікарі, є найкращим способом для полегшення перебігу коронавірусної хвороби та запобігання смертельному наслідку. МОЗ України активно закликає громадян робити щеплення проти ковіда, щоб захиститись від нових штамів вірусу, які поширюються в європейських країнах.

Вакцинація проти коронавірусу

Вакцинація проти коронавірусу. Фото – slovoidilo.ua

У Міністерстві охорони здоров’я України регулярно висвітлюють тему вакцинації проти коронавірусної інфекції. Зокрема, у Telegram-каналі МОЗ з’явилися рекомендації фахівців щодо другого бустерного щеплення проти COVID-19, інформує «НБН».

У МОЗ пояснили, що другий бустер потрібний не всім, а окремим категоріям людей. Медики не рекомендують робити другу бустерну дозу вакцини проти коронавірусу українцям віком до 60 років.

Як зазначають у міністерстві, друге бустерне щеплення потрібне людям, які належать до груп ризику – їм виповнилося 60 років, або вони проживають в закладах догляду за літніми людьми, або мають інвалідність чи імуносупресію.

Замислитися про додатковий бустер важливо і громадянам віком від 18 до 59 років, які мають численні хронічні захворювання або перебувають у медичних станах, які підвищують ризик тяжкого перебігу коронавірусної хвороби.

Раніше у МОЗ розповіли, чи варто робити бустерну дозу вакцини після перенесеного COVID-19.

Exit mobile version