Кинули зброю, прапор та свою честь: на Харківщині ганебно втекли російські десантники

Політолог, офіцер Першої окремої бригади спеціального призначення ім. Івана Богуна Тарас Березовець розповів про безславну втечу повітряно-десантної дивізії на Харківщині.

Російські окупанти

Армія Росії. Фото – dan-news.info

В ефірі телеканалу «Прямий» офіцер повідомив, що путінські десантники покинули позицію «Москва» у селі Нова Гусарівка під Балаклією. Бійці батальйону «Дике поле» зняли з флагштока репліку прапора перемоги, який радянські солдати в 1945 році підняли над Рейхстагом, інформує «НБН».

За його словами, з часів Стародавнього Риму існує правило, згідно якого військовий підрозділ має бути розформований із ганьбою, якщо він втратив свій бойовий прапор. Саме так і відзначилася легендарна десантура РФ.

За словами Березовця, російські загарбники настільки поспішали, що кинули зброю – ПТРК «Фагот», РЕБи, снаряди для гармат, міни, патрони, а також усі свої речі, зокрема, українські захисники виявили предмети гігієни окупантів.

Політолог зазначив, що українські військові зняли ганебну історію «смугастого рейсу», додавши, що відео вийшло дуже епічним, оскільки ВДВшники стрибали до Сіверського Донця, покинувши зброю, прапор та свою честь.

Нагадаємо, що на Півдні України збунтувалися загарбники, «мобілізовані» з ОРДО. За бунтарів взялися співробітники контррозвідки Росії.

Exit mobile version