Кремль вперше визнав свою поразку у війні після успіху ЗСУ у Харківській області – аналітики ISW

Аналітики Американського інституту вивчення війни звернули увагу на те, що Кремль визнав свій провал на Харківщині – першу нищівну поразку окупантів від початку повномасштабної війни в Україні.

Російські окупанти

Російські окупанти. Фото – dialog.ua

Експерти стверджують, що визнання російським керівництвом нищівної поразки в Харківській області – спроба пом’якшити критику на адресу кремлівського диктатора Володимира Путіна і перекласти провину на Міноборони РФ та військове командування окупаційних сил, інформує «НБН» з посиланням на звіт ISW.

Аналітики зазначають, що російські чиновники та пропагандисти активно обговорюють причини провалу «визволителів» на Харківщині й їхня риторика суттєво змінилася. Раніше рупори Кремля висвітлювали сфабриковані чи перебільшені успіхи загарбників в Україні, надаючи обмежені подробиці.

В ISW звернули увагу на те, що Москва не визнала свого провалу під Києвом або на острові Зміїному, тому і в ситуації в Харківській області Міноборони РФ видало аналогічне пояснення. Однак версія про «перегрупування» путінських військ отримала гучну критику в Мережі.

Раніше військовий експерт Олег Жданов пояснив, чому деокупація Харківщини є ключем до звільнення Луганської області.

Exit mobile version