Українці, які емігрували до Польщі, розповіли, чи подобається їм жити в цій країні: соцопитування

Українці, які емігрували до Польщі, вкотре підтвердили величезний рівень симпатії до цієї країни та її громадян. Дослідження показують, що більшу половину українців приваблює Польща як країна для життя.

Як українці ставляться до Польщі та поляків

Як українці ставляться до Польщі та поляків. Фото – novoeizdanie.com

Центр діалогу імені Юліуша Мерошевського представив доповідь, яка підтверджує те, що українці не вірять у кремлівську пропаганду щодо сусідньої країни і розуміють, чому поляки допомагають боротися з російськими загарбниками, інформує «НБН».

Дослідження показало високий рівень симпатії до Польщі та її мешканців серед українців – 84%. 36% респондентів дуже подобається жити в сусідній державі, 48% опитаних радше подобається і лише 2% залишилися незадоволеними.

Крім того, 70% учасників дослідження вважають, що поляки допомагають їхній країні, оскільки Росія загрожує обом державам, проте 27% вважають, що громадяни Польщі турбуються через потребу в робочій силі з України.

Також опитування показало, що 76% українців вважають заяви рупорів Кремля про наміри Польщі відібрати захід України або зробити цю державу своїм протекторатом, брехнею. 7% респондентів утрималися від відповіді на це питання і лише 1% опитаних вірять у те, що західний сусід претендує на наші території.

Нагадаємо, що у Німеччині провели соцопитування, які демонструють, що готовність німецького суспільства допомагати українським переселенцям знизилася.

Exit mobile version