Повернення Лимана під контроль України: полковник пояснив, чому для ЗСУ важливо звільнити це місто

Полковник запасу Збройних сил України Сергій Грабський пояснив, чому важливо звільнити Лиман Донецької області. З його слів, повернення міста під контроль відкриє додаткові можливості на цьому напрямку.

ЗСУ

ЗСУ. Фото – unian.net

Грабський заявив, що для армії України важливо звільнити Лиман, де загарбники перебувають у напівоточенні, оскільки це стане важливим успіхом, відкривши додаткові чинники загрози для путінських військ на цьому напрямку, повідомляє «НБН» із посиланням на «Апостроф».

За словами полковника, якщо ми говоримо про повернення цього міста під контроль ЗСУ, говоримо вже про вихід захисників на оперативний простір на Луганщині.

У сукупності з можливим наступом від Куп’янська Харківської області, де закріпилися наші бійці, і нижче від якого річку Оскол важко форсувати, оскільки вона досить широка, ЗСУ мають вигідні позиції для наступу.

З цієї причини українським захисникам важливо повернути під контроль Лиман, що дозволить їм просуватися на цьому напрямі, звільняючи якнайбільше територій.

Нагадаємо, що терорист Ігор Гіркін похвалив наступ українських військових і вкотре озвучив невтішні перспективи окупантів.

Exit mobile version