У Міноборони пояснили, чому Україна не завдає ударів по території Росії

Заступник міністра оборони Ганна Маляр пояснила, чому Україна не завдає ударів по російській території, щоби послабити ворога, і не планує робити це.

Міністерство оборони України

Міністерство оборони України. Фото – mil.gov.ua

В інтерв’ю YouTube-каналу ISLND TV заступник голови Міноборони України заявила, що наша країна веде оборонну війну, тому не б’є по території ворожої держави, інформує «НБН».

За словами Маляр, ми не агресори, не загарбники і наше завдання – звільнити свої території. Українська армія веде оборонну війну, в рамках якої можуть бути наступальні операції.

Заступник міністра зазначила, що на Харківщині вперше ЗСУ провели такий оборонний наступ. Вона додала, що Україна не атакуватиме чужі території, а повертатиме свої й будь-які військові дії нашої армії в окупованих регіонах є законними.

«Ми не росіяни, це треба чітко усвідомлювати», – наголосила Маляр, додавши, що наша держава дотримується міжнародного законодавства щодо правил ведення війни та не має наміру порушувати ці норми.

Раніше колишній міністр оборони України Андрій Загороднюк пояснив, чому країна-агресор зможе роками підтримувати інтенсивність війни у ​​нашій країні.

Exit mobile version