Екс-глава Міноборони України Загороднюк пояснив, чому Росія зможе роками підтримувати інтенсивність війни

Екс-глава Міноборони України, керівник Центру оборонних стратегій Андрій Загороднюк висловився щодо термінів закінчення бойових дій. Він висловив думку, що країна-окупант зможе роками підтримувати інтенсивність війни.

Андрій Загороднюк

Андрій Загороднюк. Фото – armyinform.com.ua

В інтерв’ю «НВ» чиновник заявив, що терміни завершення бойових дій залежать від постачання західного озброєння, яке надасть армії України технологічну перевагу над ворогом, інформує «НБН».

За словами Загороднюка, якщо ситуація не зміниться, РФ зможе роками підтримувати інтенсивність війни та чисельність своєї окупаційної армії, оскільки країна-агресора має багато людей.

Він наголосив, що ці солдати будуть з поганою підготовкою і без мотивації, проте це дозволить Москві підтримувати кількість особового складу не один рік.

Екс-міністр оборони звернув увагу на те, що чисельність путінських військ на момент повномасштабного вторгнення становила близько 150 000 загарбників і їхня така сама кількість воює в Україні і сьогодні, незважаючи на колосальні втрати. Чиновник додав, що до цього числа не входять Нацгвардія РФ та ФСБ, які знаходяться на окупованих територіях.

Аналогічна ситуація у росіян буде і з озброєнням. В армії Путіна не залишиться високотехнологічної зброї, проте вони дістануть зі складів стару, якою можна буде виконати якісь завдання.

Загороднюк переконаний, що ЗСУ мають переламати ситуацію на фронті за допомогою технологічної переваги за рахунок західних поставок озброєння, інакше війна з РФ затягнеться надовго.

Зазначимо, що глава Міноборони України Олексій Резніков пояснив, чому війна з Російською Федерацією не може закінчитися за «сирійським» чи «корейським» сценарієм.

Exit mobile version