У Повітряних силах ЗСУ розповіли про українську ППО: у чому унікальність нашої системи

Спікер Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що наша протиповітряна оборона є унікальною, розповівши про особливості системи.

Ракети ППО

Ракети ППО. Фото – 5.ua

Ігнат зазначив, що унікальність української системи ППО насамперед полягає в тому, що вона створювалася нашими людьми, інформує «НБН» із посиланням на «Апостроф».

Крім того, ППО України є особлива і тим, що вона протистоїть ракетам третього тисячоліття, тобто тим, які випустили у 2010, 2015, 2018 роках, засобами протиповітряної оборони випуску 70-80-х років – ЗРК Бук-М1 та С-300.

За словами Ігната, також українські військові застосовують для ППО зенітні ракетні комплекси «Оса» та переносні зенітні ракетні комплекси «Ігла», доповнюючи їх західними ПЗРК, наприклад, британськими Starstreak та американськими Stinger.

Спікер Командування Повітряних сил підкреслив, що ППО – це не лише озброєння, а й поєднання винищувальної авіації, зенітно-ракетних та радіотехнічних військ, які об’єднані в одну систему управління та оповіщення.

На сьогодні існують візуальні пости спостереження та мобільні вогневі групи, розташовані на напрямках, звідки виходить загроза. Ігнат додав, що окупанти не змогли знищити нашу систему ППО.

Нагадаємо, що глава Міноборони України Олексій Резніков розповів про протиповітряну та протиракетну оборону, яку розробить наша країна, щоб покращити захист від обстрілів ЗС РФ.

Exit mobile version